Hayatla bağlantınız kesilmesin: Afet anlarında yanınızda olması gereken teknolojik ürünler

Deprem Anlarında İletişim İçin Teknolojik Çözümler Hayati Önem Taşıyor

Geçtiğimiz gün İstanbul ve çevre illerde meydana gelen deprem, acil durumlarda iletişimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hayati bir ihtiyaç olan iletişim, sevdiklerimize ulaşabilmek için vazgeçilmez bir unsurdur. Ancak bu iletişim ağının kurulabilmesi için teknolojik cihazlarımızın çalışır durumda olması gerekmektedir.

Mehmet Uçurum, afet anlarında hayati önem taşıyan teknolojik ürünler konusunda şu açıklamalarda bulundu:

“Kriz anlarında iletişim en kritik unsurlardan biridir. Ancak telefonunuzun şarjı bitmişse, bu iletişim ağının kurulması imkânsız hale gelir. Bu nedenle, her bireyin acil durum çantasında sadece ilk yardım malzemeleri değil, aynı zamanda doğru teknolojik çözümleri de bulundurması gerekmektedir.”

Afet çantalarının olmazsa olmaz teknolojik yardımcıları şunlardır:

Yüksek kapasiteli Powerbank’ler: Elektrik kesintilerinde uzun süreli enerji sağlayarak iletişimin devamlılığını sağlar.

  • Çoklu çıkışlı kablolar: Birden fazla cihazı aynı anda şarj ederek zaman kazandırır.
  • Hızlı şarj destekli adaptör ve kablolar: Zamanın önemli olduğu durumlarda cihazların hızlıca şarj olmasını sağlar.
  • Araç içi şarj çözümleri: Tahliye sırasında veya araçta iletişimi sürdürmeyi mümkün kılar.

Uçurum, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Her bir teknolojik ürün, sadece konfor sağlamakla kalmaz, aynı zamanda hayati bir iletişim aracı, bir nefes, bir ‘iyi misin?’ mesajıdır. Bu bilinçle, teknolojinin acil durumlarda yanınızda olmasına özen göstermeliyiz. Çünkü şarj olmazsa, iletişim de olmaz; ne hayata, ne sevdiklerinize…”

Related Posts

Dünyaca ünlü yatırımcı tarih ve fiyat verdi: Her evde olacak

Dünyaca ünlü girişimci ve yatırımcı Vinod Khosla, insan benzeri robotların hayatımıza girmesinin artık çok yakın olduğunu söyledi. OpenAI, DoorDash, Block ve Impossible Foods gibi şirketlere yaptığı yatırımlarla tanınan 70 yaşındaki Khosla, “Robotikte de ChatGPT anı yakındır, 2-3 yıl içinde bunu göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Vacheron Constantin yeni modeliyle saat severleri mest etti

Dünyaca ünlü saat markası Vacheron Constantin, Les Cabinotiers koleksiyonuna özel ürettiği yeni modelini tanıttı. “Temporis Duo Grand Complication Openface” adını taşıyan bu eşsiz saat, dakika tekrarlayıcı, çift saniye kronograf ve tourbillon …

Spotify’ın Haftalık Keşif bölümüne yeni özelleştirme seçeneği

Spotify’ın kullanıcılarına sunduğu Haftalık Keşif bölümüne artık farklı müzik türleri için buton eklendi.

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …

USB katili olarak duyurulan FireWire için yolun sonu gözüktü

1999 yılında piyasaya sürülen ve USB’den daha hızlıydı olduğu için ‘USB katili’ olarak lanse edilen FireWire için yolun sonu gözüktü.