ABD’de “İran nükleer programı gerçekten yok edildi mi?” tartışması sürüyor | CIA Direktörü: İran’ın nükleer tesisleri ciddi hasar gördü

ABD Saldırıları İran’ın Nükleer Programını Geriye Götürdü

CIA Direktörü John Ratcliffe, ABD saldırılarının İran’ın nükleer tesislerine “ciddi şekilde zarar verdiğini” ve Tahran’ın nükleer programını “yıllarca geriye götürdüğünü” söyledi. Başkan Donald Trump ise bu saldırıların İran’ın nükleer programını tamamen yok ettiğini iddia etmiş olsa da zararın sadece birkaç aylık bir geriye gidiş yarattığı belirtilmişti.

Ratcliffe, önemli tesislerin imha edildiğini ancak İran’ın nükleer programının tamamen ortadan kaldırıldığını açıkça söylemekten kaçındı.

CIA Direktörü’nün açıklamasında, CIA’in bilgilerinin güvenilir olduğu ve İran’ın bazı kilit nükleer tesislerinin tahrip edildiği ve yıllar içinde yeniden inşa edilmesi gerekeceği yönünde yeni bir istihbarat içerdiği belirtildi.

Bu açıklama, Pentagon’a bağlı bir istihbarat kurumundan sızan değerlendirme sonrası geldi. İran’ın nükleer programının ABD bombardımanından sonra temel bileşenlerinin bozulmadan kaldığı iddia edilmişti.

ABD Başkanı, yalan haber medyasını eleştirerek gerçekleri çarpıttığını savunan bir açıklamada bulundu. Trump ayrıca Savunma Bakanı Pete Hegseth ve diğer askeri yetkililerin bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, Trump’ın İran’ın nükleer tesislerinde meydana gelen hasara ilişkin değerlendirmesini desteklediğini açıkladı. Gabbard, İranlıların tesisleri yeniden inşa etmeleri durumunda bunun yıllar alacağını belirtti.

Related Posts

Erdoğan: F-35’ten vazgeçmedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz F-35’lerden de vazgeçmiş değiliz. Projeye dönüş ile ilgili niyetimizi muhataplarımızla görüşüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Zeytinlikler halkındır, ranta kurban edilemez

Zeytinlik, orman ve mera alanlarının maden ve enerji şirketlerine açılmasına tepkiler bitmek bilmiyor. Yurdun birçok yerinde vatandaşlar yasayı protesto etti.

NATO Zirvesi’nde ikili temaslar: İngiltere, Almanya, Fransa… Erdoğan hepsiyle tek tek görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi” için bulunduğu Hollanda’nın Lahey kentinde İngiltere Başbakanı Starmer ile bir araya geldi.

Bakan Uraloğlu: Irak’ta kalan 2 uçağımızı bugün getireceğiz

Uraloğlu, “Biliyorsunuz bu çatışma başladığından bu tarafa ya da başladığında 7 uçağımız İran’da, 4 uçağımız da Irak’ta kalmıştı. Şimdi Irak’ta kalan 2 uçağımızı bir aksilik olmasa bugün getireceğiz. Onların bütün personelini de güvenlik amaçlı Türkiye’ye kara yoluyla getirmiştik. O süreci takip ediyoruz.” bilgilerini paylaştı.

Adalet arayan iki kadın mazlumların sesi oldu

İBB tutuklusu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın ve Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın eşleri, Özlem Gürses’e içlerini döktü.

Kurtulmuş’tan seçim sonrası Meclis’te yemek

28’nci Yasama Yılı’nın ikinci dönemi için yeniden Meclis Başkanı seçilen Numan Kurtulmuş, 28’nci Yasama Yılı’nın ikinci dönemi için seçilen TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle yemekte bir araya geldi.