Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

Beyoğlu Belediyesi Kültür Sanat Buluşması Düzenledi

Beyoğlu Belediyesi, kültür ve sanatın merkezlerinden olan şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla Barcelo Otel’de “Kültür Sanat Buluşması” düzenledi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, sanat camiasına çağrıda bulunarak “Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformunu hep birlikte hayata geçirelim. Beyoğlu’muza renk katacak, can katacak, ruh katacak bu adımı birlikte atalım” dedi. Geceye katılan isimlerden oyuncu Halil Ergün de “Tiyatronun, sinemanın, romanın, şiirin bütün bu kültürler zenginin merkezidir Beyoğlu. Burada yaşamışlardır. Başkanımızın sunduğu program bütün bu gerçekliğin üstünde yükselmelidir, böyle bakmalıyız” diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney: Tüm Paydaşlar ile Kültür Sanat Alanını Yeniden Yeşerteceğiz

Gecede konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beyoğlu’nun kültür ve sanat hayatını ileriye taşıyacak etkili politikalar geliştirme konusuna önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek “Günü kurtaran değil, geleceği kuran bir irade geliştirmeye çalıştık. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, hummalı bir işe giriştik. Sanatçılarımıza, alanında uzmanlara kulak verdik. Çokça görüş aldık. Her temastan yeni şeyler öğrendik. Elimizdeki olanakları inceledik. Kurumsal kapasitemizi yükselttik. Ayakları yere basan, gelecek hedefi olan bir vizyon belirledik” diye konuştu.

Güney, belediyenin hedeflerini “1. Müşterek Beyoğlu diyoruz: Böylece sanatı tüm Beyoğlu sakinleri ve misafirleri için erişilebilir kılacağız. 2. Yeniden Beyoğlu diyoruz: İlçemizin üzerine serilmiş ölü toprağını atacak, sanatın merkezi haline getirecek, yeniden canlandıracak, ayağa kaldıracağız. 3. Mekan Beyoğlu diyoruz: Kültür sanat üretiminde ve erişiminde yaşanan temel ihtiyaçları karşılayacak, imkanları el birliğiyle çoğaltacağız. 4. İş birliği Beyoğlu diyoruz: Bu alandaki tüm paydaşlar, kurumlar ve özneler ile birlikte, kültür-sanat alanının kentimizde tekrar yeşermesini sağlayacağız” sözleriyle ifade etti.

“Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu Hayata Geçirelim”

Güney, sanat camiasına da iş birliği çağrısında bulunarak, “Seçilmeden önce de, göreve geldiğimde bu konuya özel eğileceğimi o dönem bir araya geldiğim sanatçı dostlarıma söylemiştim. Güçlü kurumsal ve insani temeller attık. Şimdi, bu ortak emeğimizin hakkını vermek üzere, attığımız sağlam temellerin üzerinde, kurumsal bir yapı inşa edecek olgunluğa eriştiğimizi düşünüyorum. Bu nedenle burada bulunan tüm konuklara bir çağrım var: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hep birlikte hayata geçirelim. Beyoğlu’muza renk katacak, can katacak, ruh katacak bu adımı birlikte atalım.” diye konuştu.

Belediyenin kuracağı Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nun tüm Türkiye’de örnek bir model olacağını söyleyen Güney, “Bu salonun, kentimiz ve gelecek nesiller için önemli bir adım atarak, bu platformu kuracak iradeyi göstereceğine inanıyorum. Bizim arzumuz, Kültür-Sanat Platformunun yapıcı, yönlendirici ve belirleyici olduğu, belediyemizin ise kamu adına uygulayıcı olduğu demokratik bir modeli hayata geçirmek. Çünkü bizler için Beyoğlu’nun kültür-sanat insanları, yalnızca hizmet alan vatandaşlar değil, bizim Beyoğlu’nu ayağa kaldırma mücadelemizin paydaşıdır. Bu modelin, yalnızca Beyoğlu’nda değil, tüm Türkiye’de örnek bir model olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Halil Ergün: Tiyatronun, Sinemanın, Romanın, Şiirin Beyoğlu’da Merkezi

Geceye katılan isimlerden biri de sanat dünyasının önde gelen isimlerinden oyuncu Halil Ergün’dü. Ergün de Beyoğlu’nun tarihi önemine dikkat çekerek, diye konuştu.

“Nasıl Örgütlenip Ayağa Kalkmamız Gerektiğini Konuşmak Zorundayız”

Etkinliğe katılan isimlerden müzisyen Burhan Şeşen, “Türkiye’deki yorumcuların meslek birliği başkanıyım. 3 bin kişiyi temsilen de Kültür ve Sanat Platformunun içerisinde yer almaktan mutluluk duyarız” ifadeleriyle belediyenin çalışmalarına destek verdiğini söyledi.

Tiyatro Sanatçısı Orhan Aydın, “Üç gün ya da bir hafta, beş gün sürecek bir çalıştay yapmak durumundayız. Masaya yatırıp ne yapmamız gerektiğini anlatmalıyız. Nasıl örgütlenip ayağa kalkmamız gerektiğini konuşmak durumundayız” dedi.

Küratör Feyyaz Yaman, “Çok uzun bir zamandan sonra ilk defa Beyoğlu Belediyesi başka bir belediye anlayışından yeni bir belediye anlayışına dönüş yapabildi. İnan başkanı bu konuda tebrik etmek lazım” diye konuştu.

Related Posts

Van Kültür Yolu Festivali’nde esnafın yüzü güldü

Van’da düzenlenen Kültür Yolu Festvali, esnafın yüzünü güldürdü. Esnaf, festival süresince yaşanan ekonomik canlılıktan memnun kaldı.

2025 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? YKS tercihi nasıl yapılır?

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, gözler tercih sürecine çevrildi. Sınava giren adaylar, üniversite tercih işlemlerinin hangi tarihler arasında yapılacağını öğrenmek için ÖSYM’den gelecek duyuruyu bekliyor. Peki,2025 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? YKS tercihi nasıl yapılır?

2025 YKS sözel bölümler neler? Hangi bölümler SÖZ taban puanı ile alıyor?

Üniversite tercihi yapacak adaylar için puan türüne uygun bölümleri doğru şekilde bilmek büyük önem taşıyor. İşte sözel alanda tercih yapmak isteyen adaylar için 4 yıllık sözel bölümler…

Şap hastalığı nedir, Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, şap hastalığının 4 ay önce Avrupa’da başladığını bildirdi. Türkiye’de özellikle doğu illerinde sınırdan hayvan geçişleri olduğuna işaret eden Tunç, ülkede hastalığın ilk olarak Hakkari’de görüldüğünü ve salgının, hayvan pazarlarının açık olması ve nakillerin devam etmesiyle ülke geneline yayılmaya başladığını ifade etti. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Son dakika sağanak yağış uyarısı | Meteoroloji hava durumu tahminlerini il il yayınladı! Yarın (28 Haziran) hava nasıl olacak, hafta sonu İstanbul’a yağmur yağacak mı? Pazar günü geliyor!

Hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Sıcaklıklar İstanbul dahil yurt genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkarken, son dakika sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre cumartesi günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Ordu ve Giresun’da sağanak yağış görülecek. Pazar günü ise İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde yağmur etkili olacak. Peki, yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu yağmur yağacak mı? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 28 Haziran hava durumu değerlendirmeleri.

2025 YKS sınav gözetmeni ücretleri ne zaman yatacak? 2025 YKS gözetmen ücreti ne kadar?

ÖSYM görevli ücretlerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı, 2025 YKS oturumlarında (TYT, AYT, YDT) sınav görevlisi olan görevliler tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, 2025 YKS sınav gözetmeni ücretleri ne zaman yatacak? 2025 YKS gözetmen ücreti ne kadar?