Skip to content
Menu
Dizi Haber Sitesi
  • İLETİŞİM
Dizi Haber Sitesi
Covid korkusuyla tedaviyi ihmal etti! Kanser organlarına yayıldı

Covid korkusuyla tedaviyi ihmal etti! Kanser organlarına yayıldı

Posted on 10 Kasım 2021 by Admin

Koçarlı ilçesinde 2 yıl önce kansere yakalanan İhsan Keçeli, koronavirüs nedeniyle hastaneye gitmeye çekinince tedavisini ihmal etti. Aradan geçen zamanda Keçeli’nin sağ böbreğindeki kanserli hücreler önce idrar kesesine ardından da prostata yayıldı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı operasyonla Keçeli’nin aynı operasyonda sağ böbreği, idrar kesesi ve prostatı doku bütünlüğü bozulmadan alındı.

Sağlığına kavuşan Keçeli, “Covid-19 nedeniyle hastanelere girmeye korktum. Bu korku nedeniyle tedaviyi ihmal edince kanser ilerledi. Çocuklarım İzmir’de olduğu için bu hastaneye geldim. Kanamalarım vardı. Allah razı olsun hepsini yok ettiler” dedi.

Babasının tedavisinin geciktiğini belirten Hasan Hüseyin Keçeli de, “Pandemi genel olarak kanser vakalarının tedavisini geciktirdi. Özellikle de kapanma döneminde kanser hastaları çok zorlu bir süreçten geçti. Bu nedenle tedavi gecikti ve farklı sıkıntılar oluştu. Bu tedavide moral çok önemli babamın korkuları da vardı. Babamızın bir an önce tedavi olması için gayret gösterdik. Doktorlarımız çok ilgilendi. Şu an durumu iyiye gidiyor” diye konuştu.

İhsan Keçeli’ye yapılan ameliyatın riskli olduğunu ancak ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadıklarını ifade eden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Yiğit Akın, hastanın 6 günde sağlığına kavuştuğunu, taburcu olmasının planlandığını söyledi.

Prof. Dr. Akın, “Hastamızı genel anesteziyle uyutmadık. Belden uyuşturmayla yaklaşık 1,5 saatte ameliyatını tamamladık. Bir bütün halinde idrar kesesini, prostatını ve sağ böbreğini almak zorunda kaldık. Etraftaki lenf bezelerini de temizledik. Cerrahi olarak çok zor bir işlemdi. Bu ameliyat sıklıkla yapılan bir ameliyat değil. İleri bir cerrahi tecrübeye ihtiyaç var. Hastamızın üriner sisteminin neredeyse yüzde 50’sinden fazlasını çıkartmış olduk. Başarılı bir şekilde idrar yolunu dışarıya verdik. Bundan sonra takibe devam edilecek. İdrar kesesi ve böbreği alındığı için idrar yolunu dışarıya vermek zorunda kaldık. Herhangi bir fiziksel arıza olmadan hem günlük fiziksel aktivitelerine devam edebilir hem de günlük işlerini gerçekleştirebilir. Bununla ilgili eğitim de verdik” dedi.

Ürolojik kanserlerin düzenli takip ve erken müdahale gerektirdiğini ifade eden Prof. Dr. Yiğit Akın, en ufak bir şikayette uzmana başvurulmasını önererek, şunları söyledi: “Ürolojik kanserler bazı öngöremeyeceğimiz işlere yol açabilir. Bazıları karşılaşabileceğimiz en kötü türlerdir. Yurt içinde ve yurt dışında yapılan çalışmalar bunu bize gösteriyor. Hastalarımız için bir sloganımız var; ‘Kanser sonunuz olmasın’ diyoruz. En ufak şikayetinizde mutlaka konunun uzmanına başvurulmasını öneriyoruz. Bu hastamıza da yaklaşık 4 ay önce ameliyat önermiştik. Fakat şehir dışından gelmesi ve pandemi nedeniyle süreç istediğimiz gibi ilerlemedi. Daha önceden hastaya kemoterapi verildiği için ona güvendi ve kanserden kurtulmayı umdu. Ama ürolojik kanserler ummadık sonuçlara neden olabilir. Kemoterapiye rağmen ilerleme olabilir. Yaptığımız ameliyat bir kurtarma ameliyatından çok radikal bir işlem oldu.”

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menü

  • Eğitim (7)
  • Ekonomi (28)
  • Haber (2.824)
  • Sağlık (13)
  • Tanıtım (2)
  • Teknoloji (201)
  • Yaşam (27)

Son Yazılar

  • Yarım asırlık yaş farkı, miras kavgası çıkardı! ‘Biz severek evlenmedik’
  • Tutuklanan eski lider: Kurgu yapıldı, gayede İmamoğlu ve CHP’li belediyeler var
  • McDonald’s’a dava açıldı: reklamlarında hamburgerleri olduğundan büyük gösteriyor
  • Çavuşoğlu ve Kalın’dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Telaşlarımız giderilmeli
  • Ukrayna’da yargılanan Rus asker suçlamaları kabul etti
  • Süleyman Soylu’ya yakın isim CHP’ye katıldı
  • Atatürk Havalimanı’nda yıkıma orta verildi
  • Haber spikeri Özlem Sarıkaya Yurt yaşamını yitirdi
  • Sıhhat Bakanlığı 17 Mayıs 2022 tarihli corona virüs tablosunu açıkladı
  • Bakan Kirişci: Üretmeden tüketmek mümkün değil
  • Finlandiya’dan Türkiye açıklaması
  • Duruş Biçiminizin Düşük Benlik Hürmetine İşaret Ettiğini Biliyor Musunuz
  • Öğretmenden hayat kurtaran müdahale
  • HSK Heyet Kararı ile FETÖ/PDY üyesi olan 15 Hakim ve Cumhuriyet Savcısı meslekten çıkarıldı
  • Sabırsız Kızlar İle Mutlu Anlar
  • Tuzlu Kahve Hikayesi
  • Son dakika: Erdoğan Cezayir ile ticarette yeni hedefi duyurdu: 10 milyar dolar
  • Bulaşıcı hastalıklar ne demektir?
  • Darıca Kızları Bir Başka Güzel
  • Gigabyte yeni Aorus 17X oyuncu dizüstüsünü duyurdu
kartal eskort
pendik eskort
anadolu yakası escort
ümraniye escort
maltepe escort
avcılar escort
esenyurt escort
istanbul escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
sefaköy escort
maltepe escort
avcılar escort
beylikdüzü escort
gaziantep escort
esenyurt escort
avcılar escort
maltepe escortlar
beylikdüzü escort
şahinbey escort şehitkamil escort haliliye escort siverek escort bosna escort selçuklu escort meram escort ereğli escort seyhan escort yureğir escort sivas escort
bursa escort bayan
kayseri escort
bursa escort
escort ankara
kocaeli escort bayan
escort bursa
bursa escort
escort pendik
tuzla escort bayan
izmit escort bayan
İstanbul Escort
esenyurt escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
beşiktaş escort
istanbul escort
mobil ödeme bozdurma
bebek escort
1 ** /*/
©2022 Dizi Haber Sitesi | Powered by WordPress & Superb Themes