Dünya yeni bir savaşa hazırlanıyor! Artık an meselesi

Hindistan, Baglihar Barajı’ndan Su Akışını Durdurdu, Pakistan Tepkili

Hindistan, Chenab Nehri üzerinde bulunan Baglihar Barajı’ndan Pakistan’a su akışını durdurdu. Konuyla ilgili olarak India Today gazetesinin haberine göre, Cammu Keşmir’deki terör saldırısının ardından Pakistan ile 1960 yılında imzalanan İndus Suları Anlaşması’nı askıya alan Hindistan, yeni bir adım attı.

Yakın bir kaynağa göre, Hindistan’ın Baglihar Barajı üzerinden Pakistan’a su akışını kestiği belirtildi. Aynı zamanda, Hindistan’ın Jhelum Nehri üzerindeki Kişanganga Barajı’ndan da su akışını durdurmayı planladığı iddia edildi.

Hindistan, hava sahasını Pakistan havayollarına kapattı

PAHALGAM’DAKİ TERÖR SALDIRISI

Hindistan’ın yönetimindeki Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde, 22 Nisan’da meydana gelen silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Hindistan, saldırının arkasında Pakistan’ı işaret ederek ülkeye yaptırımlar uygulamıştı. Bu yaptırımlar arasında “İndus Suları Anlaşması”nın askıya alınması, Pakistanlı yetkililerin ülkeyi terk etmelerinin talep edilmesi ve vize hizmetlerinin durdurulması gibi adımlar da bulunmaktaydı.

Pakistan ise suçlamaları reddederek karşılık vermiş, Hindistan ile yaşanan gerilimi tırmandırmıştı. İki ülke arasındaki gerginlik, İndus Nehri’nin sularının paylaşımı konusunda daha da artmış, Pakistan İndus Suları Anlaşması’nın ihlal edilmesini “savaş nedeni” olarak görmüştü. Bu durum, Hindistan ile Pakistan arasındaki ticari ilişkilerin askıya alınmasına ve hava sahasının kapatılmasına neden olmuştu.

Related Posts

Muğla’da yaban domuzlarıyla ilgili flaş karar

Muğla’da yaban domuzlarının yerleşim yerlerine kadar inmesi üzerine Muğla İli Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından bir dizi tedbir kararı alındı.

28 Şubat davasında savcıdan mütalaa: Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’e ceza talebi

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülen 28 Şubat davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün de aralarında bulunduğu 14 sanığın “darbeye yardım” suçundan cezalandırılması talep edildi.

CHP’li Gürer: ‘Fransa, bizim süt ineğimizin yarısına sahip ama bizim ürettiğimizden fazla süt üretiyor’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Fransa, bizim süt ineğimizin yarısına sahip ama bizim ürettiğimizden fazla süt üretiyor. Süt inekçiliğinin en büyük gideri yem. Yem fiyatları artıyor, sütün fiyatı artmıyor. Ahır giderleri artıyor, sütün fiyatı artmıyor” dedi.

Samsun’da fuhuş operasyonunda 7 gözaltı

Samsun’un Atakum ilçesinde 2 masaj salonuna düzenlenen fuhuş operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan 7 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Türkiye’den… Köpek balığını taş atarak kovalamaya çalıştılar

Antalya’nın Konyaaltı Sahili’nde yaklaşık 2 metre boyunda bir köpek balığı, kıyıya yakın bir noktada yüzerek görenleri hayrete düşürdü.

Son Dakika… CHP lideri Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun gözaltı süresi uzatıldı

Son Dakika Haberi… CHP Lideri Özgür Özel’e AKM’deki protokol kapısından çıkarken yumruklu saldırı gerçekleştiren saldırgan Selçuk Tengioğlu’nun gözaltı süresinin bir gün uzatılmasına karar verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir