En düşük emekli maaşı düzenlemesi komisyonda kabul edildi

TÜİK, Haziran Ayı Enflasyon Oranını Açıkladı ve Emeklilere İyi Haber Var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon oranını aylık yüzde 1,37, yıllık yüzde 35,05 olarak açıkladı. Bu durum, emekli ve memurların maaşlarına yansıtılacak 6 aylık enflasyon farkının da kesinleştiği anlamına geliyor.

Ekonomi yönetimi, enflasyon farkına ek olarak herhangi bir refah payı kararı almazken, temmuz ayı itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılacak artış oranı yüzde 16,67 olarak belirlendi.

AKP Grup Başkanı Abdullar Güler, en düşük emekli aylığının yüzde 16,67’lik enflasyon artış oranı kapsamında 14 bin 469 TL’den 16 bin 881 TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

Bu kararın ardından en düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Ödeme Takvimi Belli Oldu

SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kapsamındaki emekliler için ödeme tarihleri tahsis numaralarına ve doğum tarihlerine göre farklılık gösteriyor.

SSK (4A) Emeklileri İçin Ödeme Takvimi

Tahsis numarasının son rakamına göre aylık ödeme günleri şu şekilde:

  • 9 olanlar: 17 Temmuz
  • 7 olanlar: 18 Temmuz
  • 5 olanlar: 19 Temmuz
  • 3 olanlar: 20 Temmuz
  • 1 olanlar: 21 Temmuz
  • 8 olanlar: 22 Temmuz
  • 6 olanlar: 23 Temmuz
  • 4 olanlar: 24 Temmuz
  • 2 olanlar: 25 Temmuz
  • 0 olanlar: 26 Temmuz

Bağ-Kur (4B) Emeklileri İçin Ödeme Takvimi

Bağ-Kur emeklileri için ödeme günleri:

  1. Son rakamı 9, 7, 5 olanlar: 25 Temmuz
  2. Son rakamı 3, 1 olanlar: 26 Temmuz
  3. Son rakamı 8, 6, 4 olanlar: 27 Temmuz
  4. Son rakamı 2, 0 olanlar: 28 Temmuz

Ayrıntılar için takipte kalın…

Related Posts

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

Polonya’da Grok’un uygunsuz paylaşımları nedeniyle X’in kapatılması değerlendiriliyor

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok’un uygunsuz paylaşımlar yapması nedeniyle platformun ülkede kapatılmasını değerlendirebileceklerini belirterek, “İfade özgürlüğü insana aittir, yapay zekaya değil.” dedi.

Dondurucuda bulunan bebeğin annesi bulundu

Ankara’da derin dondurucuda cesedi bulunan erkek bebeğin annesinin, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti’ suçundan cezaevinde bulunan ev sahibi Gözde İ. (31) olduğu belirlendi.

Kahramanmaraş’ta iskele faciası: Ölü ve yaralılar var

Kahramanmaraş’ta bir apartmanın dış cephe onarımı sırasında iskelenin çökmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi ağır yaralandı.

Son Dakika… DEM Parti açıkladı: PKK’nın silah bırakma töreninin tarihi belli oldu

Son Dakika Haberi… DEM Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “11 Temmuz Cuma günü, PKK’nin silah bırakma töreni Süleymaniye’de yapılacak” dedi.

Son Dakika… Bakan Tunç’tan açıklama geldi: Murat Çalık tahliye olacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın sağlık raporuyla ilgili AKP Grup toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.