Karşılıksız çekler ikiye katlandı

Takasbank Çek Takas Sistemi İle İlgili Karşılıksız Çek Adedi Nisanda Rekor Seviyeye Ulaştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Takasbank Çek Takas Sistemine ibraz edilip karşılıksız kalan çek adedi nisanda son 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Geçen ay karşılıksız çek adedi 10 bin 261 adet seviyesindeyken, nisan ayında bu rakam yüzde 119,9 artarak 22 bin 566 adede çıktı. Böylece, 2024 yılı aralık ayında görülen 24 bin 729 adet sonrası en yüksek seviyeye ulaşıldı.

Karşılıksız çek tutarı bir önceki aydaki 7,79 milyar liradan 15,68 milyar liraya yükseldi.

Toplam ibraz edilen çek adedi bir önceki aydaki 594 bin 846 adetten 1 milyon 328 bin 308 adede, tutarı ise 373,4 milyar TL’den 684,5 milyar liraya yükseldi.

Mahsuplaşmaya tabi çek adedi 565 bin 947 adetten 1 milyon 270 bin 346 adede, tutarı 344,3 milyar liradan 629,2 milyar liraya çıktı.

Related Posts

Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 2 Mayıs 2025 Cuma döviz fiyatları

2 Mayıs 2025 Cuma günü dolar ve Euro’nun güncel fiyatları belli oldu. Peki, dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? İşte güncel döviz kurları…

TPAO’dan Avrupa’da ilk yatırım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Budapeşte’de Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.

START Stajım için başvurular başladı

Türk Telekom, gençlerin kariyer yolculuğuna güçlü bir başlangıç yapmalarını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “START Stajım” programında başvuru sürecinin başladığını duyurdu.

İSO Başkanı Bahçıvan’dan ekonomi eleştirisi: Hedeften uzaklaşma endişesi artıyor

Nisan ayı meclis toplantısında konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, ekonomide son dönemde yaşanan gelişmelerin sanayi dünyasında ciddi endişelere yol açtığını ifade etti.

Enerji ithalatı faturası martta arttı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

Alman şirketlerde belirsizlik yükseldi

Almanya’daki şirketlerin ‘ekonomik belirsizlik’ nedeniyle işlerine yönelik gelişmeleri tahmin etmekte giderek daha fazla zorlandığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir