Kırmızı bültenle aranan çete lideri Adana’da yakalandı: 20 bin TL kefaletle serbest

İsveç’te uyuşturucu pazarını paylaşamadığı ‘Kürt Tilkisi’ lakaplı eski ortağı Rawa Majid’le sık sık silahlı çatışmalara giren İsmail Abdo isimli şüpheli, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranırken Adana’da yakalandı. Çelik yelek giyen ve üzerinde ruhsatsız tabanca bulunan Abdo, kefalet karşılığı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA’nın aktardığına göre Seyhan Emniyet Müdürlüğü ekipleri Gülbahçesi Mahallesi’ndeki ara sokakta şüpheli bir otomobili takibe aldı. Mahalleyi polis araçlarıyla ablukaya alan ekipler, sürücü Ahmet Y. ile yanındaki üzerinde kimlik bulunmayan şüpheliyi araçtan indirdi.

Yapılan kontrolde çelik yelek giydiği görülen şüphelinin, Interpol tarafından ‘Silahlı suç örgütü liderliği’ suçundan kırmızı bültenle aranan İsmail Abdo olduğu tespit edildi. Şüphelinin üst aramasında ruhsatsız tabanca ve 1’i namluya sürülü halde 12 mermi ele geçirildi.

Seyhan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerden Abdo’nun, ‘Kürt Tilkisi’ lakabıyla tanınan Rawa Majid’in ortağı olduğu, İsveç’te uyuşturucu pazarını ele geçirmek için anlaşamadıkları gerekçesiyle ikili arasında husumet başladığı ortaya çıktı. Majid’in, Eylül 2023’te Abdo’nun İsveç’in Uppsala kentindeki bir villada yaşayan annesini öldürttüğü, 2 grup arasında çıkan çatışmalar nedeniyle çok sayıda çete üyesinin yasa dışı yollarla Türkiye’ye sızmaya çalıştığı belirtildi.

İSTANBUL’DAKİ İKİ SİLAHLI SALDIRIDA İSİMLERİ GEÇİYOR

Öte yandan Majid’in yönettiği çete üyelerinin, 6 Eylül 2023’te İstanbul Sarıyer’de bir kafeye düzenlediği silahlı saldırıda Abdo’nun adamlarıyla çatıştığı, olayla ilgisi bulunmayan Azerbaycanlı E.A.’nın (37) yaralandığı öğrenildi. Bu saldırıya misilleme yapmak için Abdo’nun çetesinin ise 27 Mart’ta yine Sarıyer’de düzenlediği silahlı saldırıda Majid’in adamlarından 1’ini öldürüp, 1’ini yaraladığı ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Abdo, çıkarıldığı mahkeme tarafından 20 bin lira kefalet karşılığı, Ahmet Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘KÜRT TİLKİSİ DE SERBEST KALMIŞTI

İsveç’te ‘uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayete teşebbüs’ suçlamasıyla aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Rawa Majid’in Türkiye’den vatandaşlık aldığı ve İstanbul’a yerleştiği ortaya çıkmıştı.

İsveç’teki Aftonbladet gazetesi, Türkiye ile ‘Kürt Tilkisi’ lakaplı Rawa Majid’in yakalanması için paylaşılan çok gizli belgelerin çete üyelerinden birinin telefonunda bulunduğunu öne sürmüştü.

Rawa Majid, 14 Nisan 2022’de içinde yüklü miktarda döviz ve TL bulunan çantayı Marmaris’e bağlı İçmeler beldesindeki bir parkta unutması üzerine polise gitmek zorunda kalmış ancak hareketleri şüphe uyandırınca gözaltına alınmıştı. Iraklı bir armatör kimliğine bürünen ‘Kürt Tilkisi’nin gerçek kimliği ortaya çıkınca hakkında kırmızı bülten olduğu anlaşılarak tutuklanmıştı. İsveç’in iade talebi Türkiye tarafından reddedilmiş, birkaç hafta sonra Türkiye vatandaşlığı verilen Majid, serbest bırakılmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx