Nijerya’da askeri üsse saldırı: 4 ölü

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Yobe eyaletinde, Boko Haram’ın askeri üsse gerçekleştirdiği saldırı sonucunda dört asker hayatını kaybetti.

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, bir askeri yetkili, terör örgütü Boko Haram mensuplarının Yobe eyaletine bağlı Buni Yadi bölgesindeki askeri üsse saldırdığını belirtti. Saldırıda dört askerin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

2009 yılından itibaren on binlerce kişi hayatını kaybetti

2000’li yılların başından bu yana Nijerya’da faaliyet gösteren Boko Haram’ın 2009 yılından bu yana düzenlediği kitlesel terör saldırılarında on binlerce insan yaşamını yitirdi.

Boko Haram, 2015 yılından beri ülkenin sınır komşuları olan Kamerun, Çad ve Nijer’de de saldırılar düzenlemektedir. Örgütün Çad Gölü Havzası’ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetmiştir.

Ülkede terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce insan göç etmek zorunda kalmıştır.

Related Posts

Özgür Özel’e yumruklu saldırıda yeni ayrıntılar… ‘Makam aracı otoparka alınmadı’ iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik yumruklu saldırı ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, CHP lideri Özgür Özel’in makam aracı kapalı otoparka alınmadı. Özel bu sebeple aracına ulaşmak için yürüyerek dışarı çıktı.

Kartalkaya: İki bakanlık da soruşturma izni vermemiş

İçişleri ile Çalışma Bakanlığı, Kartalkaya’daki yangın faciasında sorumlulukları sorgulanan personeli için soruşturma izni başvurusunu yanıtsız bıraktı. Bu durum, soruşturma izni verilmemesi anlamına geliyor.

17 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, Muğla’da yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 17 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

Kardeşi Ali Önder açıkladı: İşte Sırrı Süreyya Önder’in siyasete girme sebebi…

Sırrı Süreyya Önder’in kardeşi Ali Önder, AKM’de yapılan anma töreninde ağabeyinin ülkedeki terör ortamının son bulmasına yardım için siyasete atıldığını açıkladı. Ali Önder “‘Hiçbir malım mülküm yok. Ceren’e yaşanılabilir bir ülke bırakmak istiyorum’ diyordu. Siyasete giriş gerekçesi bu oldu. Kendisi burada olsaydı ‘sevene de sövene de selam olsun’ derdi” diye konuştu.

Hatimoğulları ve Bakırhan’dan saldırıya uğrayan Özel’e destek: ‘Bu alçakça girişimin amacını da arkasındaki karanlığı da biliyoruz’

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, cenaze töreni ardından saldırıya uğrayan CHP lideri Özgür Özel için geçmiş olsun mesajı yayımladı. Açıklamada; “Acımızın en derin olduğu anda, halkların ortak yasını hedef alan bu alçakça girişimin amacını da arkasındaki karanlığı da biliyoruz. Bu ülkenin onurlu insanları, bu kirli senaryolara teslim olmayacak” denildi.

Aile partisine “davetsiz misafir” saldırısı: 1 ölü

ABD’de bir aile partisi sırasında düzenlenen ve “davetsiz bir misafirin” ateş açtığı değerlendirilen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir