Serhan Asker adliyeye sevk edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun Açıklamaları Sonrası Halk TV Çalışanları Gözaltına Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Turbun büyüğü’ olarak tanıttığı bilirkişi ile gerçekleştirdikleri röportaj sonrasında Halk TV’nin Sorumlu Müdürü Barış Pehlivan, Sorumlu Müdür Yardımcısı Serhan Asker ve yayının moderatörü Seda Selek, Emniyet’te geceyi geçirdi.

Ankara’da gözaltına alınan Serhan Asker’in ifadesi dün gece alındı ve ardından adliyeye sevk edildi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Serhan Asker’in soruşturma sürecini yakından takip ettiğini açıkladı. Sağkan, Asker’in yarın sabah saat 10.00’da Ankara Adliyesi’nde olacağını ve SEGBİS aracılığıyla ifade vereceğini belirtti.

Erinç Sağkan ayrıca Barış Pehlivan ve Seda Selek’in de yakın bir zamanda adliyeye sevk edileceğini ifade etti. Tüm sürecin adil bir şekilde yürütüleceğine inandıklarını vurguladı.

Gazetecilik faaliyetleri kapsamında yapılanın yasal olduğunu belirten Sağkan, “Bilirkişi ile yapılan röportajın gazetecilik faaliyetleri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreçte herkesin hukuka uygun hareket ettiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili detaylı bilgi veren Sağkan, “Kişilerin ifade verirken haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Herkes suçlu ya da suçsuz olduğuna ilişkin kararın adli makamlarca verileceğine inanıyoruz” dedi.

Related Posts

Kızına intihar mesajı attı, camdan aşağıya atladı: İstanbul’da dehşet

İstanbul’da N.G. isimli kadın, kızına mesaj gönderdikten sonra, yaşadığı evin camından atlayarak intihar etti.

Yasin Yazıcı’dan İki Önemli Derece

LGS ve YKS’de derece elde eden Yasin Yazıcı, eğitimde disiplinin önemine vurgu yaptı.

MHP bu sözleri yalanlamadı: Siyaset kulisleri çalkalanıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birkaç ay önce MHP milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, “Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun” dediği iddia edilmişti. Bu iddianın ardından tepkiler büyürken MHP’den hala yalanlama gelmedi.

Nazan Öncel apar topar gece yarısı hastaneye kaldırıldı

Sanatçı Nazan Öncel, sabaha karşı yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle yeniden hastaneye kaldırıldı. Öncel’e geçtiğimiz mayıs ayında anjiyo uygulanmış ve iki stent takılmıştı.

Süveyda’da Çatışmalar Sona Erdi

Suriye İçişleri Bakanlığı, Süveyda’daki çatışmaların bittiğini ve güvenlik güçlerinin konuşlandığını açıkladı.

14’i kırmızı bültenle, biri ulusal seviyede aranan 15 suçlu yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 14 kişi ile ulusal seviyede aranan bir kişinin yakalandığını duyurdu.