TMMOB Başkanı Koramaz: ‘İktidarın TMMOB’a gözleri kapalı’

‘767 GÜNDÜR ADALET NÖBETLERİ TUTUYORUZ’

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz açış konuşmasında Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünü anımsatarak; “Eşitliği, özgürlüğü paylaşmak için, bu ülkenin ağacına, kuşuna sahip çıkanlara genel kurulumuzun selamını göndermek istiyorum. Gezi’de yitirdiğimiz çocuklarımıza bin selam olsun. İktidar nefretinden, bizler de hasretimizden onları unutamadık. Gezi direnişi gibi tertemiz alınlarından öpüyorum hepsini. Arkadaşlarımızı elimizden aldıkları mahkeme kapısında hep birlikte söz verdik. Gezi direnişini nasıl sahiplendiysek, arkadaşlarımızı da sahipleneceğiz. 767 gündür adalet nöbetleri tutuyoruz. Nöbetimiz arkadaşlarımız serbest kalana kadar devam edecek” dedi.

‘İKTİDARIN TMMOB’A GÖZLERİ KAPALI, KULAKLARI SAĞIR’

Deprem bölgesinde sorunların hâlâ devam ettiğini belirten Koramaz, “Kalıcı konutların yapılmasına kadar hâlâ her şeye bir rant gözüyle bakılıyor. TMMOB’un görüş ve önerileri bu ülkede dikkate alınsaydı, kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme feda edilmeseydi, her seçim döneminde rüşvet olarak imar afları gündeme getirilmeseydi yaşanan acının boyutları bu düzeyde olmazdı. İktidarın TMMOB’a gözleri kapalı ve kulakları sağır. Biz mesleğimizin hayatı öneminin bilincindeyiz” ifadelerini kullandı. İliç’te yaşanan maden kazasına da değinen Koramaz, “Dokuz işçimiz göz göre göre katledildi. Ülkemizde sömürge madenciliğine son verilmelidir. Tüm iş cinayetlerinde sorumluluğu bulunan herkes yargı önüne çıkarılmalıdır” diye konuştu. Yeni anayasa tartışmlarına yönelik salondaki siyesi liderlere seslenen Koramaz, “Mevcut yasaları işine geldiği gibi uygulayan, anayasayı uygulamayan bu zihniyetle ne yeni bir anayasa yapılır, ne de anayasa tartışılır. Onlara can suyu vermeyelim” dedi.

‘SERMAYEYE PEŞKEŞ ÇEKTİLER’

Koramaz’ın konuşmasının ardından konuk olan siyasilerde salona seslendi. Bu kapsamda konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, “AKP 22 yıllık iktidarı döneminde, Türkiye’nin neoliberal politikalarının uygulanması konusunda en başarılı iktidarı. Türkiye’deki bütün doğaya, insana, emeğe ait ne varsa hepsini uluslararası ve yerli sermaye başta olmak üzere her kesime peşkeş çektiler” diye konuştu.

Genel kurulda konuk konuşmacıların konuşmalarını tamamlamasının ardından; komisyonların seçimine geçildi. Komisyon seçimlerinin tamamlanmasıyla çalışma raporlarının değerlendirilemesi ve eleştirisi yapıldı.

‘TMMOB’UN ARKASINDA ATATÜRK VAR’

‘TEK LİSTE YER ALIYOR’

TMMOB’un aynı zamanda 70. yaşının da kutlandığı genel kurul, 2 Haziran’a kadar sürecek. Seçimler 2 Haziran saat 09.00-17.00 arasında TMMOB Teoman Öztürk Sosyal Tesisi’nde gerçekleşecek. Seçimde “Mavi Liste” adlı tek liste yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx