Trump ‘dünyayı sarsacak’ demişti… İşte merakla beklenen duyuru

Trump, İngiltere ile Yapılan Anlaşmayı Duyurdu: İşte Ayrıntılar

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da “24 saat içinde dünyayı sarsacak olumlu” bir duyuru yapacağını belirtmişti ve sonunda merakla beklenen anlaşmayı açıkladı. Trump, yaptığı açıklamada, dünyayı sarsacak işbirliklerine hazır olduklarını vurguladı.

İngiltere ile yapılan anlaşmanın detaylarına değinen Trump, “Ülkeler bizimle toplantı yapmak istiyor. Ekonomik ve ulusal güvenlik konularında müttefiklerimizle birlikte çalışmalar yürütüyoruz. İngiltere ile olan ilişkimizde yeni bir dönem başlıyor. Bu anlaşma, uzun yıllar boyunca ikili ilişkileri pekiştirecek kapsamlı bir anlaşma olacak” ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı Starmer: “Harika Bir Anlaşma”

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, yapılan anlaşmanın önemine vurgu yaparak, “İki müzakere ekibi uzun süredir bu anlaşmayı hazırlıyorlardı. Bu anlaşma, işleri koruyacak ve daha da geliştirecek nitelikte. İngiltere ve ABD arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceği bir dönemi başlatıyoruz” dedi.

İngiltere ile ABD arasındaki ticaret anlaşmasının duyurulmasının ardından Trump, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, ABD ve İngiltere arasındaki kalıcı bağları güçlendirecek önemli bir adımdır. İkili ilişkilere olan bağlılığımızı göstermekten gurur duyuyoruz” dedi.

Beyaz Saray’daki Büyük Açıklama

Öte yandan, Beyaz Saray’da yapılan bir yemin töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, Gazze ve İran konularında da değinmişti. Gazze’deki duruma ilişkin açıklamalarını “önemli gelişmeler yaşanabilir” şeklinde ifade eden Trump, Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un BMGK’yi bilgilendireceğini aktardı.

ABD Başkanı, Orta Doğu turunu başlatmadan önce bölgeye ilişkin “önemli” bir açıklama yapacağını belirtmişti. Sonunda yapılan anlaşma, ABD ve İngiltere arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek gibi duruyor.

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (11 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (11 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

İmamoğlu’ndan dikkat çeken Ümit Özdağ açıklaması

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında önemli bir mesaj yayınladı

Tekirdağ’da ‘torbacı’ operasyonu: 2 kişi yakalandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalanarak tutuklandı.

İstanbul’un en gözde sahillerinde: Denize girmek yasaklandı

İstanbul Beykoz’da dalga yüksekliği nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

Polonya’da Grok’un uygunsuz paylaşımları nedeniyle X’in kapatılması değerlendiriliyor

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok’un uygunsuz paylaşımlar yapması nedeniyle platformun ülkede kapatılmasını değerlendirebileceklerini belirterek, “İfade özgürlüğü insana aittir, yapay zekaya değil.” dedi.