Trump, Suriye’ye uygulanan yaptırımları sona erdirdi

Trump, Suriye’ye Yönelik Yaptırımları Sonlandırdı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Suriye’ye yönelik olumlu bir adım atarak ülkenin istikrar ve barış yolunu desteklemek amacıyla Suriye yaptırım programını sonlandıran bir kararname imzaladı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, kararın Suriye’ye uygulanan çeşitli yaptırımları kaldırdığı ancak Beşar Esad rejimi, insan hakları ihlalcileri, uyuşturucu kaçakçıları, kimyasal silah faaliyetleriyle bağlantılı kişiler, DEAŞ veya onun bağlantılı grupları ve İran yanlısı vekil güçler üzerindeki yaptırımların devam edeceği belirtildi.

Karar, Suriye’ye dış yardımlara ilişkin kısıtlamaların kaldırılmasına da izin verirken aynı zamanda terör örgütleriyle mücadelede kararlılığını da vurguluyor. Ulusal olağanüstü halin sona ermesiyle beraber Suriye’ye uygulanan mal varlığı dondurma ve ihracat yasaklarının kaldırılması da kararda yer alıyor. Ancak, Beşar Esad yönetiminde savaş suçları işleyen, insan hakları ihlallerine karışan veya uyuşturucu kaçakçılığı yapan kişilere yönelik daha kapsamlı yaptırımlar devreye sokuldu.

Ayrıca, Kimyasal ve Biyolojik Silahların Kontrolü Yasası (CBW) ve Suriye Sorumluluk Yasası’nda belirli muafiyetlerin de kararname kapsamında olduğu açıklandı. Bu adımlarla birlikte, ABD’nin Suriye ile ilişkilerinde temel prensipler belirlenirken, hedeflenen demokratik süreçlere zarar verecek faaliyetlere karşı yaptırımların devam edeceği de belirtildi.

Related Posts

Türkiye’nin En İyi 10 Saç Ekimi Doktoru

Saç dökülmesi birçok kişi için sadece dış görünüşle ilgili değil, aynı zamanda psikolojik bir süreçtir. Aynaya baktığınızda kendinizi eksik hissediyorsanız, saç ekimi bu eksikliği kalıcı olarak giderebilir. Türkiye’de saç ekimi yaptırmak artık dünya çapında bir tercih haline geldi. Ancak bu süreçte asıl önemli olan doğru doktoru seçmek.

Sağlık-Sen’in Müzakereleri Devam Ediyor

Mahmut Faruk Doğan, adil olmayan tekliflerin kabul edilemeyeceğini vurguladı ve müzakerelerin süreceğini belirtti.

Filistin meselesine bir de böyle bakın… NATO İslamcıları nasıl kullandı

“NATO isterse dünyanın öbür ucuna, Kore’ye bir tugay asker gönderirsiniz, NATO istemezse burnunuzun dibinde yüzbinlerce Müslüman katledilirken, ülkeniz de tehdit edilirken kürsülerde kükremekle yetinirsiniz…”

Avcılar’da tekstil atölyesi deposunda yangın

İstanbul Avcılar’da bir tekstil atölyesinin deposunda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında iş yeri kullanılamaz hale geldi.

Erzurum Horasan’da otobüs ile traktör çarpıştı

Erzurum’un Horasan ilçesinde yolcu otobüsü ile traktörün çarpıştığı kazada 8 kişi yaralandı. Kaza, ilçe merkezine bağlı Üç Yol mevkisinde meydana geldi.

İmamoğlu’nun tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan’ın talebi reddedildi!

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun cezaevinde bulunan avukatı Mehmet Pehlivan’ın, reddi hakim talebi İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi tarafından geri çevrildi. Mahkeme, Pehlivan’ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin tutukluluk halinin devamına hükmetti.