TÜGVA’nın eski yöneticisi dahil 3 kişiye “dolandırıcılık” davası

Eski TÜGVA yöneticisi Latif Çetintaş’ın da aralarında olduğu 3 kişiye dolandırıcılık davası açıldı. İkisi tutuklu üç şüpheli, Cumhurbaşkanlığının adını kullanarak uygun fiyata Audi marka araç temin edecekleri vaadi ile para almakla suçlanıyor.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianameye göre, davanın şikâyetçisi konumunda medikal ürün satışı yapan Mehmet Ekti (53) yer aldı. Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, geçen 26 Nisan’da tamamlanan iddianamede, Berke Meşe (30), annesi Nilgün Meşe (54) ile Latif Çetintaş (34) ise, ‘dolandırıcılık’ iddiası ile haklarında dava açılan isimler oldu. Berke Meşe ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın oğlu Bilal Erdoğan‘ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) eski yöneticisi Latif Çetintaş’ın tutuklu bulunduğu dosyaya göre, üç sanık Ekti’yi Cumhurbaşkanlığının adını kullanarak dolandırmakla suçlanıyor.

iddianameye göre Çetintaş, babasını, Cumhurbaşkanının koruma müdürü; diğer sanık Berke Meşe ise annesini, Cumhurbaşkanlığı basın danışmanı olarak tanıttı.

Ekti’nin ifadesine göre, Meşe ve Çetintaş, Cumhurbaşkanlığı’nın 50 adetlik Audi filosu aldığını söz konusu araçlardan 7 tanesini el altından kendisine satabileceklerini söyledi.

Taraflar iddiaları kabul etmezken, davanın ilk duruşması önümüzdeki hafta görülecek.


 

TIKLAYIN – Skandal iddia: “TÜGVA MİT ve emniyetten bilgi alıp bazı isimleri takip ettiriyor!’

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx