Türk Girişim Viseur AI, Yapay Zekâ ile İyilik için Küresel Arenada Yarışacak

Akbank LAB ve imece, Yapay Zeka İçin İnovasyon ve İyi Niyetle Türkiye’yi Temsil Ediyor

Akbank’ın yenilik merkezi Akbank LAB ve sosyal inovasyon platformu imece, Birleşmiş Milletler’in telekomünikasyon ajansı International Telecommunication Union (ITU) ile iş birliği yaparak ‘Yapay Zeka İçin İnovasyon ve İyi Niyet Fabrikası Türkiye’ sunum günü düzenledi. Bu etkinlikte, Viseur AI girişimi Türkiye’yi temsil edecek ve büyük ödül için yarışacak AI for Good Global Summit etkinliğine katılacak.

Viseur AI, Akbank LAB önderliğinde, Yapay Zeka İçin İyi Niyet platformunda Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Programın jürisinde Akbank LAB İnovasyon Merkezi Müdürü Osman Emre Geredeli, Profesör Altan Çakır, Barbaros Günay, Didem Ün Ateş ve İlkay Demirdağ gibi önemli isimler bulunuyordu. Programa başvuran Türk girişimleri arasından seçilen 4 finalist arasında yer alan Viseur AI, sağlık alanında yapay zeka tabanlı çözümler geliştirerek birincilik ödülünü kazandı.

Yapay Zeka İçin İnovasyon Fabrikası, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen öncü bir hızlandırma ve sunum platformudur. Program, girişimcilere küresel tanıtım fırsatı, yatırım ve fon kaynakları, uzman mentorların desteği, uluslararası iş birliği olasılıkları sunmaktadır. Aylık olarak düzenlenen sunum oturumları, farklı sektör ve coğrafyalardan seçilen girişimlere destek sağlayarak, başarılı olan girişimciler yıl sonundaki Yapay Zeka İçin İyi Niyet Global Zirvesi ve Finali’nde fark yaratma imkânı buluyor.

Akbank LAB ve imece ortaklığında yürütülen ReFi Türkiye programı, teknoloji, finans ve etki alanlarını bir araya getirerek önemli çalışmalara imza atıyor. Program, yapay zeka teknolojilerinin ‘iyilik’ amaçlı kullanımına odaklanarak küresel ölçekte başarılı projeler gerçekleştirmeye devam edecek.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Vacheron Constantin yeni modeliyle saat severleri mest etti

Dünyaca ünlü saat markası Vacheron Constantin, Les Cabinotiers koleksiyonuna özel ürettiği yeni modelini tanıttı. “Temporis Duo Grand Complication Openface” adını taşıyan bu eşsiz saat, dakika tekrarlayıcı, çift saniye kronograf ve tourbillon …

Spotify’ın Haftalık Keşif bölümüne yeni özelleştirme seçeneği

Spotify’ın kullanıcılarına sunduğu Haftalık Keşif bölümüne artık farklı müzik türleri için buton eklendi.

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …

USB katili olarak duyurulan FireWire için yolun sonu gözüktü

1999 yılında piyasaya sürülen ve USB’den daha hızlıydı olduğu için ‘USB katili’ olarak lanse edilen FireWire için yolun sonu gözüktü.

Dünya üzerindeki her canlı aynı basit kuralı izler! İşte çığır açan araştırmadaki o kural…

Gezegenimizi saran 300 bini aşkın canlının dağılımını mercek altına alan bu çığır açan araştırma, yaşamın kaotik değil aksine öngörülebilir bir düzen izlediğini ortaya koyuyor: Türler, her biyobölgede küçük “çekirdek alanlar”da yoğunlaşıyor ve bu merkezlerden uzaklaştıkça sayıları hızla azalıyor.