Ukrayna’dan Rusya’ya ateşkes çağrısı

Ukrayna, Rusya ile 30 Günlük Ateşkes İlanına Hazır

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sybiha, Ukrayna’nın Rusya ile 30 günlük ateşkes ilan etmeye hazır olduğunu açıkladı. Sybiha, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, pazartesi gününden itibaren Rusya ile başlayacak 30 günlük ateşkesin, Kiev’de düzenlenen Almanya, Fransa, Polonya, İngiltere ve Ukrayna liderlerinin katıldığı toplantıda koordine edildiğini belirtti.

Sybiha, “Rusya’nın kabul etmesi ve etkili bir izleme mekanizması oluşturulması halinde, uzun vadeli bir ateşkes ve güven artırıcı önlemler, barış görüşmelerini hızlandırabilir” ifadelerini kullandı. Toplantının ardından katılımcılar, ABD Başkanı Donald Trump ile konuyu görüşmek üzere iletişime geçti.

ABD Başkanı Donald Trump, dün Rusya ve Ukrayna’yı 30 günlük ateşkes ilan etmeye çağırdı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise ateşkesin kabul edilmesi durumunda, Batılı ülkelelerden Kiev’e yapılan silah teslimatlarının da durdurulması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Yeni Papa yapay zekaya savaş açtı: İnsan onuruna ve adalete tehdit

Geçtiğimiz gün Katoliklerin yeni ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olarak seçilen Papa 14. Leo, ilk mesajında, yapay zekanın, insan onurunun, adaletin ve emeğin savunulmasında yeni zorluklar oluşturduğunu belirtti. Papa 14. Leo, “Kilise, herkese kendi sosyal öğreti mirasını sunuyor.” dedi.

Haramidere’de iki metrobüs çarpıştı! Yaralılar var

Haramidere metrobüs durağında kaza meydana geldi. Kazada çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Özgür Özel saat 12.00’yi işaret etti: ‘Önemli mesajlarımız olacak’

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin bugünkü adresi Van. Van mitingi 12.00’de başlayacak.

Rusya’da ‘Zafer Günü’: Onlarca ülkenin askerleri caddeleri, uçaklar ise göğü kapladı

Rusya, Nazi Almanyası’na karşı zaferin 80. yılını Kızıl Meydan’daki görkemli askeri geçit töreniyle kutladı. Putin ve Şi Cinping birlikte töreni izledi, Ukrayna savaşı ise kutlamalara gölge düşürdü. İlk kez dronlar ve nükleer füzeler de geçit yaptı.

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Erdoğan, PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ‘sessiz’ kaldı! Özgür Özel’i hedef aldı: ‘Artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulmalı…’

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenenin aksine terör örgütü PKK’nin ‘kongre’ duyurusuna ilişkin bir açıklama yapmadı. Özgür Özel’i ve İBB’yi hedef alan Erdoğan, “Sayın Genel Başkan’ın artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulması, ülkenin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir