YRP’den İncirlik ve Kürecik üsleri için çağrı: Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolüne geçmelidir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: “İncirlik ve Kürecik Üsleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kontrolüne Geçmeli”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İsrail ile İran arasındaki çatışmaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Siyonizmin kölesi gibi çalışan Amerika Birleşik Devletleri’nin İncirlik ve Kürecik üsleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolüne geçmelidir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Suat Kılıç, açıklamasında, İsrail ile İran arasındaki çatışmaya ilişkin olarak şunları söyledi:

“İsrail’in İran’a yönelik hava saldırıları sonrasında iki ülke arasında başlayan savaşı endişeyle takip ediyoruz. İsrail’in Gazze’de olduğu gibi İran’da da sivil hedefleri ayırt etmeksizin yaptığı saldırılar karşısında İran halkıyla tam bir dayanışma içindeyiz. İsrail terör kabinesinin Gazze saldırıları başladığında, ‘bundan sonraki hedef İran’dır’ dedik. İran’dan sonraki hedefi görmek için kâhin olmaya gerek yoktur. Türkiye uyanık ve dikkatli olmak zorundadır. Hariciye koridorları, arşivler ve devlet aklı devrede olmalıdır. Siyonizmin kölesi gibi çalışan Amerika Birleşik Devletleri’nin İncirlik ve Kürecik üsleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolüne geçmelidir.

“Türkiye’deki üsler Türkiye için bile tehlikeli olacaktır”

İsrail’in zorbalığı Trump’ın zorbalığından yüz bulmaktadır. İsrail şımardıkça şımarmaktadır, şımardıkça şımartılmaktadır. Saldırgan İsrail, terörist başbakanı Netanyahu, topyekûn bir bölgesel savaş için Amerika’yı da sıcak savaşın içine çekmeye çalışmaktadır. Terörist Netanyahu Amerika Birleşik Devletleri’ni ve Amerikan halkını kışkırtıcı mahiyette tehditkâr saldırılarına, salvolarına savaşın başladığı ilk günden bu yana devam etmektedir. Ve ne yazık ki Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, Netanyahu’nun tehditkâr ve saldırgan üslubunun etkisi altında kalmaktadır. Trump, Netanyahu’nun etkisine girdikten sonra Türkiye’deki üsler Türkiye için bile tehlikeli olacaktır. Tekrar söylüyorum. Trump Netanyahu’nun emrine tam manasıyla girdikten sonra, Türkiye’deki üsler Türkiye için bile tehlikeli olacaktır. Alınacak önlemler bugünden alınmalı, rezervler konulmalıdır.

Bu arada İsrail, Birleşmiş Milletler raporlarına göre yüz binlerce insanın katlettiği Gazze’de yıkıma ve kıyıma tüm hızıyla devam etmektedir. Türkiye için somut adımlar atma vakti geçmektedir. İncirlik ve kürecik üslerini kapatmanın yanında D8 devletleri teşkilatı Türkiye’nin girişimiyle İstanbul’da acilen toplantıya çağrılmalı ve D8 zirvesinden İsrail’e karşı ortak yaptırım kararları çıkmalıdır.” (DHA)

Related Posts

Rüzgar tersine döndü… Erdoğan Avrupa’yı kıskanacak… Tarihi rekor geldi

Türkiye, yüzde 36 sigara kullanımıyla Avrupa Birliği ülkeleri arasında zirveye oturdu. Bu oran sigarayla mücadele eden Türkiye’nin karşısında İsveç’te ise yüzde 8 oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sigara paketleri dahi topladığı bu durumda İsveç sigara içme oranını nasıl azalttı?

İmamoğlu’ndan cezaevinde röportaj: ‘Komisyon’ sorusunda dikkat çeken AKP yanıtı!

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. İmamoğlu iktidarın “Terörsüz Türkiye” adını verdiği sürece ilişkin TBMM’de kurulan komisyonu değerlendirdi.

Elektrik teli koptu, otluk alan yandı

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde sıcak havanın etkisiyle kopan elektrik teli, otluk alanda yangın çıkmasına neden oldu.

Bakan Yardımcısı Mardin’de Hayvan Bakımevi’ni Ziyaret Etti

Mehmet Aktaş, Mardin’de sahipsiz hayvanlar için sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Özcan İpsala ve Esetçe’yi Ziyaret Etti

AK Parti Milletvekili Mestan Özcan, İpsala ve Esetçe’de belediye başkanlarıyla projeleri değerlendirdi.

Beşiktaş’ta Kadınların Gücü

Affan Keçeci, Beşiktaş’ın geleceği için kadınların rolünü güçlendirecek projeleri açıkladı.