CHP’de Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na Üyeler Üzerinden Genel Başkan Seçimi Çağrısı Yaptı

CHP’de Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na Üyeler Üzerinden Genel Başkan Seçimi Çağrısı Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Özgür Özel, İzmir’de düzenlenen mitingde Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulundu. Özel, “Kemal Bey, lütfen bayramdan sonraki bir iki hafta içinde 2 milyon üyemize genel başkanımızı seçtirelim. Eğer bu seçimi yaparsanız, ben de adayım. Başka biri kazanırsa, elini öpeceğim.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, CHP’de yaşanan ‘mutlak butlan’ olayının ardından geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin kurultay davasıyla ilgili güncellemeler yaptı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu resmi olarak CHP Genel Başkanı olarak kayda geçirdi. 21 Mayıs’ta Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihli kurultayının iptaline ve Özgür Özel ile yönetimin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar vermişti.

CHP’nin güncel üye sayısı ise 1 milyon 922 bin 757 olarak belirlendi. Kılıçdaroğlu, eski Parti Meclisi üyelerinin göreve getirilmesi için icra dilekçesi vermiş ve bu talep kabul edilmiştir. Ayrıca, Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi’nin ilk toplantısını 1 Haziran’da yapmayı planlıyor. Bu toplantıda Merkez Yönetim Kurulu üyeleri belirlenecek ve görev dağılımı yapılacaktır.

Eski Parti Meclisi üyelerinin mahkeme kararıyla görevlerine iade edileceği belirtilirken, daha önceki yönetimde yer alan bazı isimlerin görev almasının mümkün olmayacağı ifade edildi. Bu isimler arasında belediye başkanları ve TBMM Başkanvekilleri bulunuyor. Bununla birlikte, 1 Haziran saat 15.00’te yapılacak Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında ise parti içi disiplin süreçlerinin ele alınması bekleniyor.

CHP, çalışanlarının maaşları ile bayram ikramiyelerinin yatırılacağını ve hiçbir personelin mağdur edilmeyeceğini duyurdu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bu konuda gereken önlemlerin alındığını vurguladı.