Otel yangını sebebiyle ertelenmişti: CHP yol haritasını ne zaman açıklayacak?

CHP Yol Haritası Toplantısı Kartalkaya Yangını Nedeniyle Ertelendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son günlerdeki gelişmeleri dikkate alarak hazırlanan yol haritasının ipuçlarını salı günü açıklayacak. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tutuklanmasının ardından CHP yönetimi, iktidarın hamlelerine karşı bir strateji oluşturmak için harekete geçti. Ancak Kartalkaya’daki yangın nedeniyle planlanan toplantı ertelendi.

Duvar’dan Ceren Bayar‘ın haberine göre;

Yangın sonrası yapılan açıklamalarda, CHP’ye karşı bir planın olduğu iddiaları güçlendi. Önümüzdeki salı günü, Özel’in yapacağı grup toplantısında bu plana karşı alınacak önlemler ve izlenecek yol haritası hakkında ipuçları bekleniyor.

Özel, parti yöneticileri ve CHP’li belediye başkanları ile gerçekleştirdiği toplantılarda, iktidarın hamlelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Partinin birlik içinde olması gerektiğini belirten Özel, dayanışma ruhuna ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

CHP İl Başkanları Toplantısı

CHP il başkanları toplantısında, iktidarın gücüne karşı dengenin sağlanması gerektiği tartışıldı. Aday belirleme sürecinin hızlandırılması ve cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi önerileri sunuldu. Ancak bu önerilere karşı çıkanlar da oldu. Bazı il başkanları, henüz seçim tarihinin belli olmadığı bir dönemde aday belirlemenin doğru olmadığını savundu.

CHP’de aday belirleme sürecinin tüm üyeleri kapsaması gerektiği vurgulandı. Adayın oy birliği ile belirlenmesi gerektiği düşüncesi ön plana çıktı. İl başkanları, aday belirleme yönteminin herkesin kabul edebileceği şekilde olması gerektiğini belirtti.

Öte yandan, İmamoğlu ve Yavaş’ın beraber hareket etmesiyle partinin birlik ve beraberliğinin ön plana çıkarılması önerildi. Parti yönetimi, önümüzdeki günlerde yol haritasıyla ilgili açıklamalar yapacak ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecine dair bilgileri paylaşacak.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – 78 kişinin öldüğü Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül’ün ifadesi ortaya çıktı; tüm suçu personel ve danışmanlarda buldu!

TIKLAYIN – “İşkence” ve “kaçırma”dan şikâyet edilmişti: MHP Burdur İl Başkanı Mustafa Gün ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Ünlü’nün 14 yıla kadar hapsi isteniyor!

TIKLAYIN – CIA: Covid-19 muhtemelen bir laboratuvar sızıntısından kaynaklandı

TIKLAYIN – Spor yazarları, Galatasaray – Konyaspor karşılaşmasını değerlendirdi: Halil Umut Meler, Galatasaray’ın futbol oynamayı unuttuğu gibi hakemliği de unutmuş!

Related Posts

Trump’tan Peru Büyükelçiliğine yeni aday

 ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Peru Büyükelçiliğine Bernie Navarro’nun aday olduğunu duyurdu. Trump’ın büyükelçi atamalarını Senato’nun onaylaması gerekiyor.

Tarihin en pahalı lekesi! Rekor fiyatla satıldı

ABD’nin 16. Başkanı Abraham Lincoln’ün suikasta uğradığı geceye ait nadir kişisel eşyaların yer aldığı koleksiyon, ABD’de düzenlenen açık artırmada toplam 7,9 milyon dolara (yaklaşık 6,9 milyon euro) satıldı. Elde edilen gelir, Abraham Lincoln …

Hamileyken kanser olduğunu öğrendi, oğluna doktorunun adını verdi

Mardin’de yaşayan Yüsra Algur, 2 aylık hamileyken gittiği rutin doktor kontrolünde böbrek kanseri olduğunu öğrendi. Hayatının şokunu yaşayan kadına doktorlar, önce bebeğinin sonra böbreğinin alınması gerektiğini söyledi. Algur, bebeğini aldırmak istemeyerek yaptığı araştırmalar neticesinde Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Binbay’a ulaştı. Çocuğunun sağlıklı doğabilme ihtimaline tutunan Algur, robotik cerrahi ile müdahele sonucunda sağlığına kavuştu.

İsrail’in çocuk katili olduğunu söyleyen Filistin asıllı milletvekili meclis kürsüsünden uzaklaştırıldı

İsrail Meclisi’nde (Knesset) Filistin asıllı milletvekili Eymen Avde, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana 19 binden fazla çocuğu öldürdüğünü söylemesi üzerine kürsüden uzaklaştırıldı.

İyi Parti Teşkilat Başkanı’ndan CHP’li kadın vekil için skandal mesaj: “Sana bunu alacağım kral”

İyi Parti Teşkilat Başkanı’ndan CHP’li kadın vekil için skandal mesaj: “Sana bunu alacağım kral”

15’inci kattan düşen çocuk mucizevi şekilde kurtuldu: Uzmanlar nasıl hayatta kaldığını açıkladı

ABD’nin Maryland eyaletinde yaşanan olay, ülke genelinde “mucize” olarak niteleniyor. Montgomery County’de 15 Mayıs günü, bir apartmanın 15. katındaki balkondan düşen 2 yaşındaki erkek çocuk, hayatta kalmayı başardı.